De meeste mensen hebben hun brein niet onder beheer. Het gaat tekeer als een gek; produceert non stop gedachten en die gedachten zijn of positief of negatief. Bij ongetrainde breinen zijn de gedachten veelal negatief. En veel mensen die wel een tendens hebben meer positieve gedachten te ontvangen, weten soms niet eens bewust hoe ze dat voor elkaar kregen.

Bij veel mensen leeft de misvatting dat je geen controle hebt of nog erger; kunt hebben over wat er in je hoofd gebeurt. Dit is een onware gedachte. Het brein is een orgaan, een onderdeel van je lichaam, zoals je knie dat ook is. Stel je voor dat onze knie op eigen houtje de hele dag zou strekken en buigen, we zouden knettergek worden! Zo is het ook met het denken. Zoals onze knie moet doen wat wij willen, zo dient ook ons brein te doen wat wij willen als het gaat om het denken. Het denken moet onze talenten en passie tot manifestatie helpen brengen en ons niet daarin belemmeren! Het idee dat je dus machteloos bent als het gaat om de stroom gedachten kan dus de Kliko in. Goed nieuws!

Achter je voorhoofd zitten de frontal lobes. Als je je hand op je voorhoofd legt is er vanuit jou bezien een linker- en een rechterdeel. Het linkerdeel denkt in oplossingen en het rechterdeel in problemen. Tijdens onze lezingen leggen we uit waarom ons ongetrainde brein eerder negatieve gedachten produceert dan positieve.

Rechts: Ik ben te dik
Links: Ik moet naar de sportschool
Rechts: Ik zie er niet uit. Ik ga echt niet tussen die bodybuilders staan
Links: Dan ga je eerst afvallen
Rechts: Dat is me nog nooit gelukt. Ik ben een zwakkeling.
Links: Ik moet naar een afslankclub
Rechts: Daar heb ik geen geld voor
Links: Misschien kan ik een krantenwijk nemen

Herkenbaar? Als je last hebt van dit type denken: het heen en weer kletteren tussen positief en negatief, dan hoef je maar 1 ding te leren: je kunt je brein gaan trainen! Zoals je een spier traint waardoor je fitter wordt. Je brein trainen zorgt ervoor dat het stopt met destructief en onproduktief te zijn. Non stop denken is stressvol! Voor je brein en dus voor jou. Daarom is het zaak het non stop denken te stoppen.

Mindfulness is een goede, eerste stap maar dan ben je er nog niet. Mindfulness is pas het begin. Zoals wandelen een goed begin kan zijn als je te zwaar bent en een slechte conditie hebt. Als je een topconditie wilt, zul je meer moeten doen.

Kun je dus iets aan het non stop denken doen? Absoluut! Het is zelfs de bedoeling.

Binnenkort komen we met de campagne “Wees er als de kippen bij. 100% stressvrij”.

Hou ons in de gaten! Het wordt leerzaam en leuk.

Zo kunnen de hersengolven eruit zien van iemand die aan het mediteren is: het denken (de oranje banden) zijn smal.

Dit is iemand die zijn denken onder beheer heeft en die, in contact met zijn essentie, ideeën kan laten opkomen die door het denken in de wereld kunnen worden gebracht.

Het gaat erom dat je de keuze hebt hoe je brein in een bepaald moment functioneert. Je breinwerking is dan niet meer iets dat je overkomt en waar je maar mee moet leren omgaan. Je breinwerking is dan iets wat je zelf beïnvloedt, op jouw wil zodat je de mate van stress, creativiteit, productiviteit etc zelf in de hand krijgt.

Dat is waar ons werk over gaat!