BEST BRAIN FOR BUSINESS

EEG-based mental training and executive life coaching

Het trainings-/coachingsaanbod van Best Brain for Business is geschikt voor beginners en gevorderden, individuen en groepen.
De programma’s zijn gebaseerd op ruim 20 jaar coachings- en trainingservaring en op meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek.
Dit kun je verwachten:
 • enthousiaste en zeer ervaren trainers die je scherp en gemotiveerd houden
 • maatwerk (want jouw brein is uniek!)
 • uitdaging en plezier
 • heldere en concrete doelen
 • gerichte oefeningen, makkelijk in te passen in je dagelijkse leven en werk
 • continue objectieve feedback over je voortgang

En dit levert het op:

 • rust in je hoofd wanneer jij dat wil
 • stressvrij, ongeacht de omstandigheden
 • echt nieuwe ideeën
 • een overvloed aan Aha-momenten
 • plezier in wat je doet
 • en weten waarom je het doet
De snelste en meest betrouwbare route naar mentaal meesterschap en bewuste controle over je brein en zijn enorme potentie.
Lees hier alles over onze aanpak en waarom het werkt.

ONS AANBOD

Het trainingsprogramma begint voor elke klant met een nulmeting. Aan de hand van een uitgebreid hersengolfprofiel brengen we de organisatie in beeld van jouw brein bij aanvang van het traject. Het geeft een helder beeld van hoe jouw brein reageert op verschillende opdrachten, de mate waarin je in staat bent je breinstaten te beïnvloeden en langs welke stappen we jouw individuele trainingsprogramma het beste kunnen vormgegeven.

Het maken van een hersengolfprofiel beslaat één sessie van ca. 2,5 uur. Je krijgt een korte uitleg over het brein, de hersengolven en de wijze waarop breintraining werkt. Daarna word je ‘opgehooked’ (aangesloten aan het EEG) en krijg je een serie oefeningen die gericht zijn op de diverse hersengolfcategorieën.

De resultaten worden verwerkt in een rapport, waarin de sessie wordt samengevat en aanbevelingen voor het vervolgtraject worden gedaan.

De nulmeting maakt onderdeel uit van de Level 1 en 2 Basistrainingen, maar kan ook los worden ingekocht. Als zodanig biedt het een aangename en uiterst informatieve kennismaking met EEG-breintraining.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Level 1 is erop gericht om je kennis te laten maken met je eigen brein en de basis te leggen voor meesterschap over je eigen brein-bewustzijn. Je leert de verschillende hersengolfcategorieën kennen en ervaren, hoe je ze kunt activeren, hoe je effectief stress kunt reduceren en welke hersengolfpatronen horen bij flow en peak performance. Uiteindelijk zul je in oefensituaties deze ideale patronen kunnen neerzetten en het gevoel ervan in je eigen ervaring leren kennen.

De level 1 training beslaat een periode van ca. 6 maanden. Bij aanvang krijg je twee sessies kennisoverdracht over de neurologische werking van het brein en over hersengolven en breinstaten. Verder krijg je in deze periode naast de nulmeting van 2,5 uur vijf sessies à twee uur met de EEG. Tijdens deze sessies meten we jouw vorderingen en bepalen we de benodigde volgende stappen en doelen. Je krijgt een uitdagend programma met oefeningen mee om thuis en op het werk te doen, uiteraard afgestemd op jouw ambities en praktische mogelijkheden. Tussen de EEG-sessies is er telkens een coachingssessie via telefoon of Skype. Zo houden we je scherp en on track.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Eindpunt van level 1 is dat je in staat bent om in oefensituaties de ideale hersengolfpatronen neer te zetten. De training op level 2 is erop gericht om deze patronen te stabiliseren en om ze te benutten en toe te passen voor creativiteit, inzicht en persoonlijke transformatie.
Het uiteindelijke doel is meesterschap, dat wil zeggen, het vermogen om in je dagelijkse leven die hersengolfpatronen neer te zetten die passen bij wat de situatie vraagt en ze ook daadwerkelijk te kunnen benutten.
Centraal in de Level 2 training staat jouw ‘meesterproef’: jouw doel, waarvoor je al je moed, vermogens en passie nodig zult hebben. Voorbeeld: een klant die het eng vindt om op een podium te staan, heeft zich ten doel gesteld een 15 minuten TEDx talk te geven.
Wat jouw doel ook is, samen zorgen wij dat jij er klaar voor bent.

De level 2 training duurt 8 maanden en bestaat uit 8 sessies met de EEG, afgewisseld met tweewekelijkse coachingssessies via telefoon of Skype.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op aanvraag kunnen onderdelen van level 1 en level 2 Braintraining worden vormgegeven als groepstraining. Dit is interessant voor bedrijven en instellingen die tegelijkertijd met meerdere mensen willen deelnemen aan Best Brain for Business.

Groepstrainingen worden op maat vormgegeven, gekoppeld aan de specifieke omstandigheden en uitdagingen van de klantorganisatie.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Na voltooiing van Level 1 en 2 hebben we nu minder behoefte aan de feedback van de EEG. Level 3 Masterclasses zijn gericht op toepassing en onderzoek. Samen met anderen die net als jij in staat zijn om op hun wil de ideale hersengolfpatronen neer te zetten en te benutten gaan we op zoek naar optimale vormen van organiseren en ideale business practices. Hoe zouden organisaties eruitzien als hun structuren, praktijken en cultuur heelheid en flow zouden bevorderen? Mensen zouden uitdagen en ondersteunen om alles van zichzelf mee te nemen en in hun werk tot uitdrukking te brengen? Hoe zouden besluitvorming, sturing, communicatie en innovatie eruitzien?

Masterclasses kunnen zowel in company worden gegeven als op basis van open inschrijving.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze klanten hebben soms behoefte aan snelle, diepgaande transformatie en kiezen daarom voor de mogelijkheid ons als personal coaches  ‘in te vliegen’ op een locatie in een land naar hun keuze.

Gedurende een intensief, professioneel en volledig op maat gesneden programma leren we de klant in zijn eigen tempo zijn brein te trainen.
We volgen dezelfde trainingsprogramma’ s (Level 1 of 2) maar dan in een reeks aaneensluitende dagen. Door de focus en de persoonlijke, intensieve begeleiding komt het brein nog sneller in flow en blijft daar ook. Continu in een hoog niveau van tegelijkertijd leren en ontspannen. Intensiever en daarom sneller, diepgaander en gepaard met een overvloed aan ‘aha-momenten’.

Na deze intensive is het aan te raden om een paar dagen ruimte te creëren om volledig rust te nemen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. We maken er een feest van!
Nog sneller en nog intensiever trainen. Best Brain for Business biedt ook de mogelijkheid om op basis van neurofeedback je hersengolfpatronen te trainen. Je wordt aangesloten op de EEG en laat je brein verder het werk doen. Elke keer dat je  brein het patroon realiseert dat je wilt trainen, krijgt het een beloning in de vorm van prettige muziek of een gong. Je hoeft verder niets te doen, je brein traint zichzelf.

Speed up sessies zijn geschikt voor iedereen op Level 1 en 2 en duren 1,5 uur, inclusief voor- en nabespreking.

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuwsgierig hoe breintraining met behulp van een EEG werkt? Wil je het zelf eens ervaren? Regelmatig organiseren wij lezingen en workshops rondom de Best Brain for Business trainingsprogramma’s. Bijvoorbeeld:

 • Op verzoek geven wij introductielezingen met een live-demonstratie van de Mind Mirror aan groepen, ook in company. Wil je meer en dieper? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een tweedaagse introductieworkshop.
 • Boeiende en speelse workshops voor Level 1 of 2 trainees. Wat denkt u van een Alfa-workshop met gezonde en hersengolfvertragende buitenactiviteiten… Of van een Level 3 workshop over communicatie en leiderschap, met paarden als levende mind mirrors…

Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het trainen van flow vergroot het zelfsturend en innovatieve vermogen van mensen, de sense of purpose, de wendbaarheid en slagkracht van het bedrijf.

In twee uur tijd maak je kennis met je brein zoals je dat nog nooit hebt gedaan. We leggen je uit en laten je zien wat hersengolven kunnen vertellen over flow en stress, maar bovenal: we demonstreren het direct in je eigen ervaring. Na twee uur heb je een mooie set met tools om de stress uit je brein halen en te beginnen met het trainen van de flowstaat. Lees meer…