Veeleisend en grensverleggend

Het leven van een advocaat stagiaire is uitdagend, veeleisend, enerverend en grensverleggend. Er wordt veel van je gevraagd, alles is nieuw. Je ontmoet nieuwe mensen in een nieuwe omgeving, je dient nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen zoals adviseren, procederen en onderhandelen. Je moet je weg vinden in je werk en binnen kantoor maar ook in privé verandert er veel. Je krijgt veel kansen en goede begeleiding. Het leven lacht je toe! Denk je. Want er zit ook een andere kant aan deze medaille.

Issues die je ontwikkeling boosten

Deze nieuwe wereld kan een of meerdere issues opwerpen waar je direct mee aan de slag moet. Deze issues zijn misschien nu vervelend om te ervaren. Vergeet niet dat vrijwel alle advocaat stagiaires hier tegenaan lopen. Als je je er bewust van bent kun je kiezen. Je kunt kiezen om deze veeleisende omgeving te gebruiken er sterker van te worden. Dan boost het je ontwikkeling. Deze bouwstenen en het leren werken ermee vergroten je capaciteiten en brengen je talenten tot leven. We doen een greep uit de grote hoeveelheid issues die er kunnen zijn:

 • Je durft de partner niet tegen te spreken
 • Je werkt in een intimiderende werkomgeving
 • Je klanten zijn (buiten proportie) veeleisend
 • Je draait extreem veel uren per week, ook in het weekend
 • Er is een veel te hoge werkdruk maar men doet alsof dat normaal is en het aan jou ligt
 • Je beseft dat de belangen van partijen groot zijn en dat geeft druk
 • Je zit in een bedrijfscultuur die je eigenlijk onprettig vindt
 • Je moet een omzet binnenhalen waar je salaris bij in het niet valt hetgeen wrevel oproept
 • Je ervaart een disbalans tussen werk en privé maar je lijkt de enige te zijn
 • Je voelt je uitgeput en eenzaam maar dat aan de orde stellen schaadt je status
 • Iedereen doet alsof er niets aan de hand is terwijl de sfeer op kantoor om te snijden is
 • Je durft geen ‘nee’ te zeggen tegen een opdracht
 • Eigenlijk ben je opgebrand maar dat erkennen en ernaar handelen kan je de kop kosten
 • Je ervaart kramp in je lijf omdat je het idee hebt er niet bij te horen
 • Het idee dat je klant naar een ander gaat geeft je goosebumps
 • Je moet de uitspraak van een hoger geplaatste afwachten (rechter, HRM manager etc)
 • Je hebt het idee niet goed genoeg te zijn en verliest daardoor power
 • Je ligt wakker in de nacht denkend dat je echt moet slapen anders trek je het morgen niet
 • Je belooft iets waarvan je weet dat je het misschien/waarschijnlijk niet waar kunt maken
 • Je maakt je zorgen over hoe je over komt
 • Je wilt aardig gevonden worden en baalt daar tegelijkertijd van
 • Je bent het contact met wat jij wilt, kwijt

Wat doet dit alles met je brein?

Het ligt eraan of je een getraind of ongetraind brein hebt. Als het getraind is, dus als jij je brein onder beheer hebt, zul je rustig en zelfverzekerd met je nieuwe omgeving omgaan.

Is je brein ongetraind (de meeste breinen zijn ongetraind omdat we breintraining niet op school krijgen) dan zal het zichzelf tot een stressbrein programmeren. In plaats dat je brein voor je werkt, gaat het tegen je werken. De bijgevoegde afbeelding toont een voorbeeld van hoe het hersengolfpatroon eruit kan zien van iemand met stress.

Kernmerken stressbrein

Iemand die de hele dag een dergelijk patroon heeft, denkt voortdurend non stop na. Zijn mind bepaalt waarover.
Men is in deze staat van zijn zeer stressgevoelig of standaard gestrest. De persoon heeft moeite met het vinden van nieuwe oplossingen voor bestaande problemen: vindt zichzelf steeds terug in dezelfde looping van denken. Het vermogen om nieuwe dingen te leren is geheel of gedeeltelijk geblokkeerd door de stress in het brein. Kan niet of heeft moeite met ontspannen, is altijd druk. Heeft het idee keihard te werken maar vindt dat de resultaten uitblijven. Kan vaak niet stoppen met werken. Kent slapeloze nachten omdat zijn mind blijft ratelen. Vermoeidheid, uitputting, burn out zijn allen gevolgen van een dergelijke hersengolfpatronen. Alle aandacht is gericht op de buitenwereld omdat de overtuiging bestaat dat succes en geluk bereikt worden door aan de omgeving te werken.

Hersengolven in een stressbrein

We zien in deze hersengolfpatronen veel denken (rode en oranje balken). Het denken gaat in dit voorbeeld van smal geel/oranje naar een wijd rood. Dit geeft aan dat het brein in overdrive is. Er is continu stress en soms zelfs paniek, wanhoop of depressie. Dit kan zich uiten in excessief gedrag als emotioneel afwezig zijn, gamen, porno/drank/drugs/werkverslavingen, slachtoffergedrag, agressie, woede-uitbarstingen etc.

Dit zijn allen tekenen dat de persoon een enorme potentie heeft zijn brein onder beheer te leren nemen. De winst die behaald kan worden door het brein te gaan trainen in de persoonlijke en professionele ontwikkeling is maximaal!

De authentieke intelligentie, power en levenslust van de persoon is namelijk overschreven door programma’s in het brein die door de stress- en angstcentra worden gedicteerd. Je valt dan automatisch in gedrag dat je eigenlijk helemaal niet wilt.

Wat je wel wilt is lastig voor je om te voelen. Dat komt omdat de toegang tot je authentieke talenten door het teveel aan denken afgesloten is. Dit is zichtbaar in de smalle lichtblauwe balken (4 tot en met 7,5) die de frequentie van je essentie tonen. De antwoorden wat je wilt en wat je moet doen zijn er wel maar je kunt er niet meer bij.

De weg eruit

Hieruit geraken is voor iedereen mogelijk die passie heeft om het onderste uit de kan te halen en er waarlijk voor te gaan. Een waar commitment om (weer) krachtig, vrij en powerfull te zijn is de grondstof voor succes. Als dat aanwezig is en je koppelt dat aan kennis over de werking van je brein, de hersengolven en hoe die te leren aan te sturen door bewuste training en eindeloos herhaalde oefening, en je wilt dat echt, wat het ook kost, dan is dat de springplank die je op kunt lopen of rennen naar succes. Voor de rest van je leven. Breintraining en -beheer is een essentiële vaardigheid voor toppresteerders.

Commitment is bepalend

Interesse is niet voldoende waarborg voor resultaat en succes. Commitment is noodzakelijk. Check in jezelf hoe dit bij jou is.

Het programma dat we bieden voor jou als advocaat stagiaire leert je alles wat je over je brein moet weten. Je krijgt theorie gekoppeld aan praktische en goed uitvoerbare technieken die als gevolg hebben dat je brein ontspannen raakt en blijft.

Zo hebben we de drills voor je: biologische kleine ‘ingrepen’ die je op jouw wil inzet om het automatische denken van je mind te onderbreken. Hierdoor legt je brein andere circuits aan.

Exercises: oefeningen waardoor je de verschillende hersengolven en hersengolfpatronen die je brein produceert, leert kennen. Eerst moet je exact weten hoe je hersengolven zich openbaren in jouw ervaring. Daarna kun je ze leren aansturen.

Onze training werkt. Check ons Trainingsaanbod.

Er is nog veel meer te vertellen. Dat doen we graag onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op.