De trainingsbureau’s die mindfulness trainen schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Mindfulness is hot. In de zorg, het bedrijfsleven en onderwijs dringt het steeds meer door dat mindfulness is een goede manier is om stress in het brein tot kalmte te brengen. Een goede ontwikkeling.

Mindfulness is echter niet meer dan dat: een goede eerste stap om stress te reduceren.

Bij mindfulness brengen we het denken tot rust. In de hersengolven is dit te zien aan de oranje/gele banden. In bovenstaande afbeelding zien we dat deze flink smal zijn. Een mind in die staat geeft gevoelens en sensaties van rust en ontspanning.

Als je een stressbrein ziet als een auto dan rijdt je met stress als het ware altijd en overal in zijn 1. Of je nu stilstaat, op een landweggetje rijdt of op de rijksweg: in zijn 1. Met Mindfulness zet je de auto in zijn vrij. Nu wordt het leuk; er zijn nog meer versnellingen te ontdekken!

Door het brein in lijn te brengen met je essentie word je volledig wie je werkelijk bent. Met een niet afgestemd brein lukt je dat niet.

Een voorbeeld hiervan zien we in de onderstaande afbeelding.

Deze afbeelding geeft het hersengolfprofiel weer van iemand die een Super Conscious Mind heeft. In deze staat van zijn produceert het brein nieuwe neuronen; hersencellen. Nieuwe circuits worden aangelegd zodat nieuwe, hogere informatie binnen kan komen. Hier toont zich het machtige vermogen van ons brein zichzelf te upgraden naar hogere staten van bewustzijn. De intelligentie van de persoon neemt toe, alsmede zijn intuïtie.

Deze staat van zijn, die te trainen is, faciliteert ons authentieke vermogen diepe liefde te ervaren. ‘Aha’ inzichten, een diep weten dat het leven goed en veilig is (in tegenstelling tot de mind driven wereld die we om ons heen zien die stress en angst activeert), het ervaren van bliss en een diep bevatten van het leven alsmede precies te weten wat we moeten doen, zijn zo een paar menselijke aspecten die met deze staat tot onze beschikking komen. Het gewone, ongetrainde brein gebruikt een of twee lobben van het brein in een moment. De Super Conscious Mind integreert alle vier de lobben in een ervaring. Deze perfecte samenwerking leidt tot een enorme helderheid, een moeiteloos kunnen focussen en een hoog bewustzijn.

Volledig meesterschap is onze natuurlijke staat van zijn!

Wil je hier meer over leren en weten neem dan contact met ons op.

Als je wilt ontmoeten we je en maken een hersengolfprofiel van jouw brein. We kunnen je dan de volgende stap meegeven die je kunt zetten, op weg naar een optimaal functionerend brein.