Een topadvocaat volgde onze ‘Level 1 Basistraining: in zes maanden de basis voor meesterschap‘ en rondde die af. Inclusief Certificaat.

Problemen

De topadvocaat kwam binnen met de volgende issues:

 • twijfel of hij in de advocatuur wilde blijven: ‘Is het nog wel mijn passie? Waar doe ik het eigenlijk voor… Al die intriges, strijd, lange werkuren en stress. Maar eruit stappen… wat ga ik dan in godsnaam doen?’
 • problemen met deadlines: de neiging om werkzaamheden heen te draaien en dossiers te laten liggen, uitstelgedrag dat hem in de problemen bracht in de vorm van boze klanten en geïrriteerde rechters.
 • moeite met stressvolle, chaotische situaties: zin om mensen ‘op hun bek te slaan’, na afloop er lang over lopen nadenken waardoor hij chagrijnig en uitgeput raakte.
 • niet op topniveau kunnen werken zonder stress. ‘Als ik ontspan komt er niets meer uit mijn handen. Ik creëer steeds stress, daarna moet alles en iedereen opzij omdat ik totaal opgeslokt wordt door werk. Onhoudbaar hoe ik dat doe maar hoe het anders kan?’
 • de neiging om klanten te pappen en nat te houden. Ziet zichzelf volgzaam zijn uit angst een klus te verliezen terwijl hij eigenlijk een vuist wil maken.
 • leest zijn pleidooi van papier en baalt daar eigenlijk van. Wil meer slagkracht in de rechtszaal.
 • afreageren van stress in teveel eten, niet bewegen, slechte fysieke conditie, laat naar bed, vluchten in mobiel, scherm en andere energie rovende dingen. Verzint ook dingen om daadwerkelijk te ontsnappen aan zijn situatie. Uit eten gaan is er zo een. Echt ervan genieten kan hij niet meer.
 • geen tijd willen/kunnen maken voor het gezin: het gezin zien en daardoor ervaren als een sta-in-de-weg bij zijn werk. Zijn vrouw zien als iemand in de lange rij mensen die iets van hem wil. ‘Laat me met rust’. Tegelijkertijd schuldig voelen daarover en zoete broodjes gaan bakken. Voelt zwak.
 • zich eenzaam voelen: ‘Ik kan nergens echt mijn ei kwijt. Praten over problemen doe je niet met collega’s of klanten. Thuis eisen andere zaken weer mijn aandacht.’

De ‘Level 1 Basistraining: in zes maanden de basis voor meesterschap’ is gestart met het eerst kalmeren van de advocaat zijn brein. Eerst lieten we hem zien hoe zijn hersengolven nu reageren op hoe hij in het leven staat. We brachten hem begrip bij over de relatie tussen zijn breinwerking en zijn gedrag. Hij kon zien hoe hij zijn brein tot nu toe de stress in trainde, zonder het zelf te weten.

Vervolgens gaven we hem praktisch toepasbare kleine oefeningen voor in de dagelijkse praktijk, de zogenaamde drills. Daarmee leerde hij zijn brein continu in balans te houden.

Daarna hebben we hem getraind zijn issues op te lossen vanuit een open, flowend brein dat al zijn vermogens faciliteert.

Resultaten binnen zes maanden

 1. ontdekte het verschil tussen leven vanuit essentie en leven vanuit programma’s van de mind. Is in staat dat onderscheid te maken en zijn mind te stoppen. ‘Eerst mijn brein rustig hebben, dan handelen’.
 2. ontdekte dat de advocatuur zijn wezenlijke passie is. Ontdekte dat zijn mind hem allerlei problemen influisterde dat hij er beter mee zou ophouden.
 3. leerde gezonde deadlines te stellen en zich daaraan te houden. Deadlines geven hem nu kracht en vleugels omdat het structuur, richting en voldoening geeft. Is in staat grote hoeveelheden werk terug te brengen naar makkelijk te hanteren kleine stappen. Zijn brein blijft nu kalm in het zicht van een grote bulk werk.
 4. weet nu dat hij in iedere situatie eerst zijn brein onder beheer moet nemen om daarna pas te reageren in de wereld. Weet hoe dit werkt en past het consequent toe. Resultaat is grote toename van voldoening en resultaten in werk.
 5. kan stressvolle, chaotische situaties nu heel makkelijk hanteren. Laat zich op geen enkele manier meer uit balans halen. Ervaart veel ruimte, overzicht en kan vanuit zijn intuïtie op het juiste moment het juiste zeggen. Doorziet spelletjes van partijen zonder er emotioneel van te worden en kan ze krachtig afserveren.
 6. heeft respect voor zichzelf in relatie tot klanten en is in staat op te staan voor zijn authentieke belangen. Heeft afscheid genomen van een paar klanten met wie het echt niet boterde. Is zijn angst zijn targets daardoor niet te halen, kwijt. Stapt nu ontspannen op nieuwe klanten af.
 7. voert onderhandelingen rustig en strategisch uit. Is in staat kalm te blijven en nieuwe mogelijkheden te zien. Weet op het juiste moment te provoceren en toe te slaan.
 8. bereid zijn pleidooi voor vanuit essentie, met een open flowend brein. Is in staat zonder papier met volle kracht te pleiten en is daar enorm trots op.
 9. gebruikt leuke dingen niet meer om te ontsnappen aan zijn situatie maar gebruikt ze waarvoor ze bedoeld zijn: volop genieten.
 10. voelt zich de captain over zijn leven. ‘Ik heb een slagkracht en een weerbaarheid die ik heel erg miste’.
 11. het zien dat zijn brein hem in de weg zat geeft ontspanning. ‘Er is niets mis met mij’. Het inzicht dat hij zijn brein vanuit bewustzijn onder beheer dient te nemen geeft enorm veel rust. Beseft dat hij, door zijn brein te kennen en soepel aan te sturen, de rest van zijn leven in staat is iedere situatie goed aan te kunnen. Angst en stress voor de toekomst zijn daarmee van de baan.
 12. is gaan tennissen om zijn conditie te verbeteren. Heeft daartoe minder de neiging te snacken.
 13. brengt meer tijd door met zijn gezin omdat hij ziet dat het niet nodig en niet efficiënt is alleen maar te werken. Geniet nu weer van zijn vrouw en kinderen.
 14. onderneemt nieuwe dingen die zijn leven mooier maken, ziet geen problemen meer maar ervaart alles als een uitdaging waar hij beter van wordt. Gaat speels en avontuurlijk om met waar hij vroeger van slag van raakte.

‘Jullie werk en de wijze waarop jullie dat gedegen, grondig en professioneel inzetten zorgt ervoor dat ik eindelijk ben gaan begrijpen waarom ik steeds vastliep. De kennis die jullie delen over het brein en de hersengolven is cruciaal. Als je niet weet hoe het werkt met het brein blijf je maar in dezelfde valkuilen lopen. Dan denk je dat het aan jezelf ligt en dan loop je vast.

Dat jullie niets veroordelen is een verademing. Die houding heeft mij enorm geholpen om begrip krijgen voor dingen waar ik me voor schaamde en er zelfs de lol van in te gaan zien. Ook ontdekte ik dat ik dingen als zwakte veroordeelde, terwijl ze eigenlijk mijn kracht waren.

Ik ben heel blij dat ik nu voluit advocaat kan zijn zoals ik wist dat het hoorde. Ik had hoge verwachtingen van jullie en de training. Die zijn volledig uitgekomen.

De advocatuur kan een grote stap in de goede richting zetten als ze jullie massaal inhuren. Wat een stress en burn outs dat zou schelen! En het is zo simpel dat te voorkomen. Als je eenmaal weet hoe het werkt.

En wat was er niet goed aan de training?
‘Sorry, ik kan niets verzinnen. Ik wil mensen graag te woord staan als zij vragen hebben. Stuur ze maar door als ze werkelijk serieus overwegen om met jullie in zee te gaan.’