Een ondernemer meldt zich bij ons met de wens meer rust te ervaren in zijn vrije tijd. Hij bemerkt dat hij zo met zijn werk bezig is, dat hij thuis niet kan stoppen met erover te denken. De werkdruk die zijn baan met zich meebrengt is zo hoog dat hij er volledig door wordt opgeslokt.

Daardoor is het lastig voor hem echt aanwezig te zijn bij zijn vrouw en kinderen, hetgeen het genieten van het samenzijn niet ten goede komt. Er kan zelfs ruzie door ontstaan. Hij wil leren zijn hoofd stil te krijgen zodat hij vanuit zijn essentie in contact kan zijn.

Eerste sessie

We hooken hem op en zien bovenstaand patroon in zijn hersengolven.

Betagolven

We vertellen hem dat de rode banden betagolven zijn en zijn denken aantonen. In zijn brein stroomt dus een groot deel van zijn energie naar zijn voorhoofd, waar het denken vooral plaatsvindt. Het grootste deel van zijn aandacht is op de buitenwereld gericht. Dat is vermoeiend en maakt contact met zijn essentie moeilijk.

Alphagolven

De groene banden geven zijn alphagolven weer. Deze frequentie van het brein zorgt ervoor dat we in goed contact zijn met onze zintuigen: ons lichamelijk bewustzijn. Omdat het denken zoveel energie slobbert, heeft dit een effect  op het fysiek aanwezig kunnen zijn. De alphagolven zijn in verhouding te smal om heerlijke fysieke ontspanning te kunnen faciliteren.

Thetagolven

De lichtblauwe banden geven de thetagolven weer: ons authentieke vermogen waarmee we in ons weten kunnen zijn. Hier faciliteert ons brein onze capaciteit met compleet nieuwe ideeën te komen, onze creativiteit, ons ware zijn. In contact met deze frequentie ervaren we vertrouwen, voelen we ons zeker en hebben we toegang tot ons plezier, ons weten. De toegang hiertoe heeft het nodig dat de alphagolven flink veel levensenergie krijgen. Dan is de deur als het ware geopend die ervoor zorgt dat wat er diep in ons leeft, doorgegeven kan worden naar ons bewuste denken. Bij deze meneer is dat lastig; de deur staat niet genoeg open.

Er is wel van alles gaande in deze frequentie maar het kan zijn bewustzijn niet inkomen waardoor hij een leegte ervaart. Gecombineerd met het non stop denken ervaart hij regelmatig een gejaagdheid. En soms zelfs regelrechte stress. Zelfs als er niets is om gestrest over te zijn.

Training

Om hem te helpen de rust te vinden waar hij zo naar verlangt, geven we hem een oefening mee om zijn betagolven te reduceren. Zijn huiswerk is dat hij deze oefening zo vaak als maar kan in zijn dagelijkse praktijk doet. Het brein heeft herhaling nodig om te veranderen.

Tweede sessie

Betagolven

We zien een fikse verandering in zijn betagolven hetgeen betekent dat hij zijn denken met behulp van zijn consequente inzet flink heeft weten te reduceren.

Alphagolven

Omdat hij zijn betagolven onder beheer heeft gekregen is er een forse toename opgetreden van de alphagolven. Hij voelt zijn lichaam nu goed en is zich gewaar van sensaties waar hij eerder geen aandacht voor had.

Thetagolven

Zijn thetagolven zijn krachtig en vormen samen met de andere golven voor een heel rustig, flowend gevoel. Hij kan nog niet in alle situaties deze staat van zijn op zijn wil neerzetten maar het feit dat hij het in een trainingssituatie voor elkaar krijgt, toont dat hij grote vorderingen heeft gemaakt.

Hij vertelt dat hij in zijn thuissituatie veel meer rust ervaart en zelfs met zijn kinderen naar het zwembad is geweest. Iets, waar hij voor de training de rust niet voor kon vinden.
Hij geeft ook aan dat zijn rust in de praktijk nog wel verstoord wordt door krachtige gedachten omdat hij na loopt te denken over werk. ‘Haal ik de deadlines nog wel als ik in het weekend minder werk?’. Die gedachten geven hem ogenblikkelijk de stress. Het onderwerp ‘werkdruk’ dient bekeken en onderzocht te worden.

Hier ligt nog werk maar dat is voor de volgende keer.

Je brein voor je laten werken

Ook al is er aan zijn omstandigheden niets veranderd, de werkdruk is nog steeds hetzelfde, maar hij heeft een grote stap gezet in het vinden van zijn rust, zijn essentie op momenten dat hij dit wil.

Ons brein is zo magnifiek dat het, als wij het onder beheer nemen, gaat doen wat wij willen. Het leven hoort een dansfeest te zijn waar we moeiteloos uitdrukken wie we zijn. We hebben ons brein nodig dit te faciliteren.

Wil je hier alles over leren, kom dan naar ons event, vrijdag 20 april.

Je kunt er hier alles over lezen.