Besteed aandacht aan je gedachten

Wat denk je?

Hoe voel je je nadat een gedachte opkwam?

Zijn het gedachten die je openen, je een vrij gevoel geven, je blijdschap, inspiratie, levensvreugde faciliteren? Gedachten die je optillen, je strot openen om van blijdschap te gaan jubelen, je krijgt je mondhoeken niet meer naar beneden door de vasthoudende lach van binnenuit..

Je bent IN contact met je essentie.

Zijn het gedachten die je een kramp geven, de stress door je lijf laten gieren, je moedeloos en zwak laten voelen, je energie laten instorten en ligt machteloosheid om de hoek of heeft zich met een noodklap aan je vastgeklampt? Voel je druk, verplichting, onzekerheid, teleurstelling, angst, onzekerheid etc?

Je bent UIT contact met je essentie.

Huiswerk

Houd eens een uur lang bij welke gedachten er door jou heen gaan en welk effect ze hebben op je stemming.. Schrijf de gedachten op en maak een onderscheid tussen gedachten in lijn met essentie en gedachten die ervan af dwaalden. Of kies een onderwerp, een stuk papier en een pen en schrijf alle gedachten die je hebt over dat onderwerp op. Wees ongecensureerd en nieuwsgierig. Als er niets meer komt, noteer dan achter elke gedachte of het een gedachte is vanuit essentie of van de mind.

Deze eenvoudige oefening geeft inzicht in de gedachtentreinen die de mind produceert waardoor je op een spoor terecht komt in jezelf dat niet goed voelt. Bewustzijn daarop krijgen is een belangrijke stap.

Have fun met dit stukje ontdekkingsreis.

Eugenie