All you have to do to quit is ring the bell
Ring the bell and you no longer have to wake up at 5 o’clock in the morning
Ring the bell and you no longer have to be in the freezin’ cold swims
Ring the bell and you no longer have to do the runs, the obstacle course, the PT, and you no longer have to endure the hardships of training
All you have to do is ring the bell to get out

If you want to change the world, don’t ever ever ring the bell

– Admiral William H. McRaven

Afvalrace

Bij de Seals melden zich circa 250 mannen per shift aan om de zes maanden training bij de Seals te ondergaan. Van de 250 stoere knapen blijven er een kleine 20 over. De rest valt af.

Deze elitegroep van Seals zijn in staat de eigen angstcentra in het brein aan te sturen en te kalmeren. Hoe stressvol de situatie ook is waarin zij belanden, zij blijven kalm, hun brein blijft open en blijft flowen waardoor het met de best mogelijke oplossing kan komen.

Zij kunnen emoties die het brein kan produceren onder beheer nemen. Een Seal moet vanuit zijn intuïtie en instincten kunnen gaan. Inzicht hebben in en overzicht houden over een situatie waarin je je bevindt is een natuurlijke eigenschap van het menselijke brein. Tenzij het functioneren van het natuurlijke brein verstoord wordt door aangeleerde programma’s. De Seals trainen om zich hiervan te ontdoen.

Navy Seals worden getraind voor combat situaties en die zijn vrij extreem. Het zijn high risk situaties van leven of dood. Iets andere omstandigheden dan waar wij in leven.

Onze training

Bij ons hoef je niet op je rug acht uur in een ijskoude oceaan te liggen of onder een schip door te zwemmen zodat je brein in de overdrive raakt en jij het risico loopt aan dat stressbrein te overlijden. Bij ons hoef je niet door Hell week heen.

Onze training, gericht om het brein volledig terug te brengen naar zijn authentieke staat, zodat het alle menselijke vermogens en talenten faciliteert en in ieder moment creativiteit produceert heeft echter wel een aantal belangrijke overeenkomsten met de training die de Navy Seals ondergaan. En een van de belangrijkste is deze:

Don’t ever, ever ring the bell…

Geef nooit op.

Doorgaan waar anderen stoppen..

Dit is een van de diepste waarden van ons bedrijf.