Bekaf

Komt er een advocate bij ons. Als een uitgeputte, aangespoelde drenkeling klimt ze bij ons de wal op.

Doodmoe. Bekaf. Tong op d’r knieën. Te neergeslagen.

‘Ik moet maar stoppen, denk ik, met de advocatuur. Het is een gekkenhuis. Ik trek het niet meer. Er zijn er meer op kantoor die er zo bij lopen.’

Ze neemt een slok thee en kijkt glazig voor zich uit.

We luisteren. Als een ballon loopt ze leeg. Over de lange werkuren. Overvolle agenda. Slecht slapen.

Werkdruk

‘Gaat die training van jullie mijn werkdruk nog meer verzwaren? Ik kan er niets bij hebben’, vraagt ze ongerust.

Dat is geenszins het geval. De training gaat haar per direct verlichting brengen omdat we haar mind gaan helpen te ontspannen. Met een overgekookt brein is het slecht aardappelen eten.

Trainen terwijl je doorwerkt

We leggen uit dat de eerste fase van de training als resultaat heeft dat ze rust in haar hoofd krijgt. ‘Dat klinkt geweldig.’ Haar schouders zakken in opluchting een verdieping lager. ‘Terwijl ik wel gewoon doorwerk? Ik hoef geen vrij te nemen? Want dat gaat echt niet. Ik heb een wolkenkrabber aan dossiers op mijn bureau liggen’. We knikken. Gewoon terwijl ze doorwerkt.

Hook up

Na een korte introductie in de werking van haar brein met daarin de functie van haar hersengolven hooken we haar op. We doen een paar oefeningen die haar op hol geslagen mind tot bedaren brengen en volgen op het scherm wat haar brein daarmee doet.

Bij de nabespreking zit ze al met meer energie in het scherm te koekeloeren. De hook up met de oefeningen heeft altijd een direct ontspannend effect.

We laten haar het verschil zien tussen de eerste minuten en wat haar brein netjes doet met ontspanningsopdrachten.

Snel effect van breinwerk

‘Jeetje, dat heeft ook snel effect’, zegt ze verrast. ‘En wat gebeurt daar?’ Ze prikt met een gelakte nagel in het scherm waar een grote verandering te zien is in de hersengolven. We glimlachen. ‘Daar viel je even in slaap’. Ze herkent het moment. Mooi. Zo leer je je hersengolven herkennen.

We laten haar zien op welk moment haar brein relaxed werd.

‘Was dat het moment dat ik gevraagd werd te dagdromen?’ Ja.

Dagdromen

Even dagdromen, je mind laten afdwalen brengt de mind tot kalmte waardoor het lichaam meteen volgt. Dit is wat we een landmark noemen in ons vak: een symbool, woord, beeld dat het brein ogenblikkelijk reset.

Huiswerk: energievoorraad ophogen

We geven haar huiswerk mee. Stap 1 is haar energievoorraad ophogen. Op gezette tijden door de dag moet ze een paar seconden doen wat ze tijdens de hook up ook deed: mind laten dwalen en het effect even door haar heen laten slaan. Hoe vaker op de dag des te beter.

Na een paar dagen appt ze dat ze veel baat heeft de oefening. Bewustzijn geeft energie. Nodig voor straks. Als de vastgelopen dossiers ter tafel komen.

We boeken een nieuwe sessie. ‘Ik kijk uit naar het vervolg. Wij ook.

Binnenkort het vervolg.