Photo by rawpixel on Unsplash

Workshop Vitale Breinen

De workshop ‘Vitale breinen’ werpt een nieuw licht op vitaliteit en flow. In twee uur tijd verwerf je kennis en tools waarmee je direct aan de slag kunt. Individueel en op organisatieniveau.

Een vitaal mens is een mens die goed in zijn vel zit: gezond van lichaam en geest. Vitaal zijn is een flowstaat. En een flowstaat is een breinstaat. Wat is een breinstaat? Tijdens onze workshop ‘Vitale breinen’ vertellen we hier alles over.

Orkest 

Voor nu is het belangrijk te weten dat je het brein kunt zien als een orkest: ieder instrument moet goed gestemd zijn, zuiver spelen en de partituur goed kennen. Maar dat niet alleen: alle instrumenten moeten goed met elkaar samenwerken. Een brein in de flow is dus een orkest waar alle onderdelen goed samenwerken. Een flowstaat is dus een optimale breinstaat. Dit is een natuurlijke staat van de mens.

Wat zijn de kenmerken van de flowstaat?

  • Dingen gaan je moeiteloos af
  • Een continue stroom aha-inzichten
  • Moeilijke problemen worden uitdagingen waar je enthousiast aan begint
  • Ontspanning in hoofd en lichaam
  • Het besef van tijd verdwijnt omdat je volledig opgaat in wat je doet
  • Je voelt je levendig en barst van de energie
  • Je bent veel creatiever en productiever
  • Sense of purpose: je voelt je aangesloten en van betekenis
  • Voldoening

En onderzoek toont aan dat dit aanstekelijk werkt op je omgeving.

Brein werkt anders

In de flowstaat werkt je brein totaal anders dan wanneer je gewoon aan het denken bent. In flow verwerken we informatie sneller, beter en creatiever. Hoe komt dat? Hoe werkt het brein op zo’n moment? Dat laten we je zien en ervaren tijdens de workshop ‘Vitale breinen’.

Flowkillers

Flow vraagt een juiste omgeving. Teveel gestoord worden tijdens je werk, een te hoge werkdruk, maar ook steeds je mobiele telefoon en social media checken zijn flowkillers.

Maar de belangrijkste flowkiller is stress! En stress is ook een breinstaat. Eén die we allemaal heel goed getraind hebben, maar die alles behalve optimaal is.

Het is dus zaak stress uit het bedrijf te krijgen. Wij leren bedrijven van stress een tool te maken. Op de juiste wijze omgebogen is het een groeiversneller in persoonlijke ontwikkeling en in de ontwikkeling van je bedrijf. Stress als springplank naar een hoger bewustzijn.

Trainen van een breinstaat

Het mooie aan breinstaten is dat ze te trainen zijn, net zoals je je lichaam kunt trainen. Dat je heel effectief je brein kunt trainen is nieuw voor veel mensen en juist hier ligt onze kennis, ervaring en expertise.

Noodzaak van flow

Ontstressen en aandacht voor flow zijn een bittere noodzaak geworden. Stress, perfectionisme, prestatiedrang, komen algemeen voor, bij jong en oud. Bekijk ons blog, we hebben er al veel over geschreven. De meesten weten het wel, maar tegelijkertijd zijn we stress zo normaal gaan vinden dat het voor velen de defaultmodus is geworden. We voelen het niet eens meer. Zoals een klant ons schreef:

Ik denk dat veel van de mensen waar jullie je op richten stress helemaal niet herkennen in zichzelf. Wat ze vooral zien is dat andere mensen er een puinhoop van maken. Het zien van mijn hersengolven maakte subiet een einde aan die illusie. Ik heb lang in onwetendheid gedacht dat ik helemaal geen stress had en alles onder controle had. Totale misvatting.

We zijn niet altijd in staat om onze omgeving vrij te kiezen of te veranderen, maar we kunnen wel ons brein en ons lichaam een handje helpen!

Het trainen van flow vergroot het zelfsturend en innovatieve vermogen van mensen, de sense of purpose, de wendbaarheid en slagkracht van het bedrijf. Flow is goed voor het individu, goed voor teams en voor de hele organisatie. Maak dat je defaultmodus en organiseer je bedrijf rondom flow!

Begin nu met de workshop ‘Vitale breinen’!

Tijdens de workshop ‘Vitale breinen’ leer je hoe de flowstaat in het brein eruit ziet, hoe je die kunt opwekken en hoe je die terug kunt vinden als je hem kwijt bent. In twee uur tijd maak je kennis met je brein zoals je dat nog nooit hebt gedaan. We leggen je uit en laten je zien wat hersengolven kunnen vertellen over flow en stress, maar bovenal: we demonstreren het direct in je eigen ervaring. Na twee uur heb je een mooie set met tools om de stress uit je brein halen en te beginnen met het trainen van de flowstaat.

Daarnaast krijg je praktische handvatten voor hoe je jouw organisatie in kunt richten om meer flow op te wekken en te ondersteunen.

De workshop wordt gegeven door twee topconsultants die expert zijn in het trainen van de flowstaat.

Praktische informatie

De workshop is een stoomcursus waarmee je direct aan de slag kunt in je bedrijf.

De kosten bedragen €500,- (exclusief BTW en reiskosten). De workshop kan gewoon bij u op locatie gegeven worden.

Bel Eugenie voor een boeking of neem hier contact met ons op. U kunt per direct een datum inboeken.