Werkstress
Ik googlde op ‘beroepsziekte’. Werkstress is beroepsziekte numero 1 in Nederland. Volgens het FD is de werkgever 2 miljard kwijt aan kosten voor ziekteverzuim. Zevenmiljoen dagen verzuim in 1 jaar. Dat is immens! Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau TNO. Het gemiddeld aantal verzuimdagen door stress lag in 2007 nog op 24 dagen per uitgevallen werknemer. In 2016 steeg dit door naar dertig dagen, aldus TNO. 1 op de 7 werknemers heeft last van burn-out klachten.

Preventie
Er wordt veel geschreven over preventie van stress. Leidinggevenden moeten werknemerstevredenheidsonderzoeken houden of anderszins werkstressrisico’s in kaart brengen. Maak beleid tegen werkstress. Werknemers zelf kunnen ook veel doen. Maak een wandeling, drink kamille thee, zet je telefoon uit, spreek je collega’s aan, doe aan mindfulness, sporten, voldoende slaap, timemanagement, assertiever worden, en ga zo maar door. Allemaal goede zaken om toe te passen. Bij mij blijft er iets broeien…

Voor altijd stressvrij
Hoe zou het zijn  om altijd stressvrij te zijn..

Kunnen we de oorzaak van stress wegnemen?
Kunnen we stress helemaal stoppen?
Voor altijd stressvrij, los van omstandigheden..

Bestaat dat?

Omstandigheden als oorzaak van stress
Wij zijn allen getraind te denken dat stress ‘erbij hoort’. En we zijn getraind te denken dat de omstandigheden de oorzaak zijn van stress. Maar hoe kan het dat omstandigheden bij de ene persoon inderdaad leiden tot stress tot en met burn out aan toe, terwijl dezelfde omstandigheden bij een ander leiden tot een boost in creativiteit en productiviteit?

Brein als veroorzaker van stress
Mede dankzij neurologisch wetenschappelijk onderzoek, boerenverstand en trainingservaring weten wij nu dat het brein de veroorzaker is van stress. Dit leggen we uit tijdens onze presentatie. Een eerste stap naar verandering is veelal nieuwe informatie die omgezet kan worden naar nieuwe kennis.

Paradigmaverschuiving
Nieuwe kennis is nodig om een paradigmaverschuiving in de persoon te triggeren. Een paradigmaverschuiving is een ontwikkeling die leidt tot een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid. Paradigmaverschuivingen hebben de potentie in zich om te transformeren! Een andere perceptie geeft toegang tot nieuwe inzichten, nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen en nieuw gedrag. Fascinerend! Stressvolle omstandigheden worden dan neutrale gebeurtenissen waarop een adequaat, efficiënt en creatieve respons met bijhorende actie gegeven kan worden.

Onze presentatie
Tijdens onze presentatie vertellen we:

  1. waarom en hoe ons brein stress produceert
  2. hoe we dat een halt kunnen toeroepen
  3. hoe onze hersengolven ons daarbij helpen
  4. hoe om te gaan met de mind
  5. wat er nodig is om stress uit ons leven te trainen
  6. flowkillers en flowtriggers in het individu en in de organisatie
  7. hoe we stressvrije organisaties bouwen

De presentatie duurt circa 1 uur en wordt op uw locatie gegeven. Tijdens de presentatie krijgt u heel eenvoudige breinoefeningen die uw hersengolven meteen beïnvloeden.

Mail Eugenie voor verdere informatie en een afspraak: eugenie apestaartje best brain for business punt com