‘Oh ja, schilderen.. Ik doe het morgen wel..’

Voor hen die in hun systeem de habit ‘uitstellen’ hebben zitten wordt dit een geinig artikel.

Uitstellen, onder de voorwaarde dat je het met een ontspannen brein doet, is goed! Het is een flow generator en ondersteuner. Keep on reading…

Men kan in zijn algemeenheid zeggen dat ‘uitstellen’ door menigeen gezien wordt als iets negatiefs. Het lijkt te wijzen op een zwakte in de persoonlijkheid die reparatie verdient. Het eigen leven, de levens van de geliefden, vrienden en kennissen maar ook de zakelijke contacten lijken er allen onder te lijden als de uitsteller pas op het laatste moment over onderwerp X in de actie komt. Het uitstellen moet gestopt worden, dat is een goede zaak, vindt men.

Men ziet het fout. En hier is waarom. Het is breintechnisch gezien uiterst zinvol beslissingen tot het laatste moment uit te stellen, zelfs zo laat als het maar kan, omdat dat het enige moment is waarop je echt alle noodzakelijke informatie hebt om de best geïnformeerde keuze te maken die maar mogelijk is. Het is het beste moment om te kiezen.

Je brein is op dat moment, nu het onderwerp werkelijk in je realiteit is verschenen en niet een bedenksel van iets dat je nog moet doen, zou moeten doen of had moeten doen, top of the bill alert en in de flow. De perfecte staat om actie te ondernemen.

Van belang is dat je brein ook ontspannen is en dat er geen mindblur is die zegt dat uitstellen een slechte eigenschap is waar je hoog nodig iets aan moet doen. Dergelijke zinnen die voorbij komen, hetzij frontaal op het toneel, hetzij zoemend en fluisterend ergens in de coulissen, breken de flow van je brein af. Het gevolg is dat je brein niet meer optimaal bezig is jouw wensen te faciliteren.

Heb je daar last van, dan is trainen van je mind noodzakelijk. Verander je je mind, dan verandert je brein. Verandert je brein, dan verandert je gedrag. Je zult nog meer flowen en nog efficiënter zijn.

Mensen die niet van uitstellen houden maar flowen door alles ver van tevoren te beslissen en te organiseren, moeten daar vooral van blijven genieten. Wat werkt voor jou, waar je van geniet en waardoor je optimaal functioneert, kun je in stand houden.

In bedrijven is het belangrijk van elkaar te weten op welke wijze de breinen zijn georganiseerd.