Voel jij je vaak opgefokt, geïrriteerd of verdrietig terwijl er geen aanwijsbare reden voor lijkt te zijn? Breng je veel tijd gestrest door? Nergens zin in? Vragen je vrienden en familie wat er met je aan de hand is?

Er zijn natuurlijk talloze mogelijke oorzaken voor waar je door heen gaat maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat een oorzaak kan zijn dat je neuronen niet genoeg neurotransmitters aanmaken? Dat je brein geen optimale levels produceert? Ons brein maakt gebruik van zo’n 100 verschillende neurotransmitters. GABA is een van de meest belangrijke.

Wat zijn neurotransmitters?

Neurotransmitters zijn chemische berichtgevers die neuronen in staat stellen met elkaar te communiceren. GABA (Gamma-AminoButyric Acid) is de neurotransmitter die een kalmerend effect heeft op het brein. GABA helpt om stress te reduceren, onze stemming te verbeteren en heeft een kalmerend effect.

GABA zorgt ervoor dat onze zenuwcellen minder ‘firen’. GABA is ook belangrijk voor een gezonde rijping van nieuwe neuronen (neurogenisis) en voor de algehele ontwikkeling en het behoud van ons brein.

GABA heeft een goede invloed op onze slaap. Als de levels van deze neurotransmitter te laag worden kunnen stemmingswisselingen ontstaan, moeilijkheden met zelfbeheersing en maakt men zich sneller zorgen.

Jouw GABA levels

Heb je een emotioneel trauma achter de rug? Leef je onder grote stress? Zit je in grote moeilijkheden? Dan is de kans groot dat je GABA levels lager zijn dan gewenst, waardoor je je angstiger dan noodzakelijk voelt. Ongemotiveerd zijn, opgefokt, zenuwachtig, overal beren op de weg zien, chronische spierspanning hebben en andere stressgerelateerde gevoelens… het kan de moeite waard zijn je GABA levels op te hogen in je brein.

Manieren om je GABA levels te boosten

Dingen doen die je ontspannen boosten GABA. Wandelen, mediteren, yoga, een massage ondergaan, iets doen waar je erg van houdt, muziek luisteren, al dat soort zaken kalmeren je limbische systeem waardoor je brein beter werkt. Werken met je hersengolven is ook een uitstekende! Als je brein beter werkt voel je je beter. Alle activiteiten die het stresshormoon cortisol verlagen waardoor de neurotransmitters dopamine en serotonine kunnen verhogen, hebben een positief effect op de levels van GABA.

Maar als je hoofd eenvoudigweg niet staat naar het invoeren van nieuwe stress verminderende gewoonten of je wilt er geen tijd voor vrijmaken maar je zoekt wel iets dat je helpt minder stress te ervaren dan is het mogelijk een goede stap voor je GABA levels op te hogen door het innemen van een supplement. Wel zo makkelijk.

Ondersteun GABA met een supplement

GABA plus van Vitakruid is een uitstekend supplement die een goede opname en een krachtig effect sorteert door de toepassing als smelttablet. De opname via het mondslijmvlies is direct en omzeilt de maag en de lever.

De productie en distributie van de Vitakruid producten gaan volgens de strenge HACCP eisen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd. De producten worden echter ook geproduceerd en gedistribueerd onder de nog strengere GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Er wordt gelet op de duurzaamheid van de productie.

U kunt dit supplement eenvoudig online bestellen bij Heel Bewust door hier te klikken.

Dat het u maar goed mag gaan!

 

Bron