‘Ik ben moe. Ik ren achter mezelf aan, ben de hele dag druk, geen moment voor mezelf en het ergste: ik kom niet toe aan wat ik werkelijk wil doen’. Ze klinkt vermoeid.

Vrouwen in topposities

Een vrouw in de top van Nederland heeft het niet altijd makkelijk. Van buiten is het of zij alles heeft wat een mens zich maar wenst. Een toppositie, succes, invloed, resultaten die anderen niet kunnen verwezenlijken. Prachtige kleding, perfecte make up, mooie auto, huis, alles ademt overvloed en rijkdom. Maar innerlijk is het vaak even anders.

Uitgeput en opgebrand

De verwachtingen van anderen, het hoge leeftempo dat soms niet is bij te houden, de eindeloze stroom aan activiteiten die tot een goed eind gebracht moeten worden. En niet vergeten de stress, soms slecht slapen en een groot gevoel van leegte. ‘Is dit nu echt wat ik wil? Nee, maar wat moet ik dan?’ Moeilijkheden met kinderen of familie.. onenigheid met de partner; het elastiek staat vaak zo strak gespannen dat er niets bij moet komen of het knapt. Eenzaamheid is een ander juk dat op de schouders rust. Tegen wie kun je alles wat in je leeft zeggen zonder dat het verkeerd uitpakt of in de media verschijnt?

‘Ik moet zoveel van mezelf. De nacht is de enige plek waar ik rust vind. Als ik tenminste in slaap kan komen. Wat moet ik doen? Ik voel me uitgeput, opgebrand maar ik moet door’.

Extra pakket

Vrouwen in topposities nemen een speciale plaats in in ons relatiebestand. Naast alle aspecten waar de mens iedere dag mee te dealen heeft, worstelen zij met een extra pakket. De hoge lat van hun eigen ambitie, perfectionisme, het omgaan met macht en machtsposities, man-vrouwverhoudingen, de planning van een overvolle agenda, sociale verplichtingen, grote (financiële) belangen en zichtbaar zijn in de media met alle gevolgen van dien, zijn er zo een paar. Deze vrouwen lopen een groter risico op fysieke klachten dan mannen.

Als die vrouwen ook nog eens voelen dat hun intuïtie een heel andere koers wil gaan varen dan de gangbare, komt er extra component bij: verwarring.

Oftewel: ‘Ik heb geen rust in mijn kont’, zucht ze. ‘Die mind van mij zorgt voor non stop geratel. Ik word er doodmoe van. Ik wilde dat ik een knop had dat ik hem uit kon zetten.’

Onze authentieke staat van zijn

Dat kan geregeld worden. Als wij in onze authentieke staat van zijn verblijven is ons brein in een alerte ruststand. Ons lichaam is daardoor verrukkelijk ontspannen, we voelen ons levendig en vrij. Vanuit deze staat van zijn kunnen we in rust blijven of gaan creëren.

De eerste stap

De eerste stap van het non stop geratel naar deze staat van zijn is te leren hoe je, op jouw wil, de mind tot stilzwijgen brengt. We geven haar een oefening mee die haar helpt, door de hele dag heen en in de praktijk van de dagelijkse activiteiten, haar mind onder beheer te nemen. Het duurt een paar seconden per keer en heeft een groot effect. ‘Ik ben niet uitgeput thuisgekomen!’, roept ze blij in de telefoon. ‘Het werkt!’

De week erop leggen we haar uit waarom ze dit moet doen, hoe haar brein werkt en wat het effect is als zij de hele dag door een paar seconden per keer, haar brein in de reset zet. Ze is zichtbaar enthousiast. ‘Dus ZO stuur ik mijn eigen brein aan? Te gek! Nu ik dit weet ben ik nog meer gedreven de oefening te doen. Weet je wat mijn diepste verlangen is? Totaal te leven vanuit mijn bron!’

Meesterschap over je brein

Meesterschap over je leven vraagt meesterschap over je emoties en gedachten. Dus over de werking en het functioneren van je brein die deze aspecten faciliteert.

Next level: van het dal naar het basiskamp op weg naar de innerlijke top van alle vermogens die het brein door kan laten. In de flow, vreugdevol, ontspannen, creatie vanuit essentie in plaats vanuit continu reageren op de omgeving.

De eerste fase van ons werk is dat we je alles leren wat je praktisch moet weten over je fysieke voertuig, je lichaam als het gaat om:

  • de werking van je brein met daarin je mind
  • het ontspannen van je autonome zenuwstelsel
  • het aansturen van je eigen hersengolven, hartslag, adem.

Je leert je lichaam kennen en aansturen. Je lichaam is het meest perfecte biofeedbackapparaat wat je je maar kunt wensen! Leer het ten volle te benutten!

De tweede en derde fase van ons werk betreffen het opruimen van niet effectieve programma’s van de mind om vervolgens te leren creëren vanuit essentie, vanuit verlangens, ontspannen, moeiteloos en vreugdevol.

Haar reis naar meesterschap over haar brein is begonnen. De eerste stap heeft meteen effect. Er zullen er nog vele volgen. Het is een groot plezier haar gids te mogen zijn.