Perfectie

Ons lichaam is een perfect biofeedback apparaat. Het vertelt ons iedere seconde van ons leven of we op koers varen vanuit onze essentie of dat we bezig zijn een richting in te gaan die niet overeenkomt met onze authenticiteit.

Basissignalen

Dit zijn de basissignalen die ons innerlijk navigatiesysteem afgeeft:

Passie

Je bent in lijn met essentie, vol energie, er is een verlangen opgekomen om te creëren en je volgt dat met enthousiasme.  Je zet de impulsen die je krijgt om in actie. De actie brengt grote tevredenheid en vervulling. Er is geen weerstand.

Vrede, rust, ontspanning

Je bent in lijn met essentie, vol energie maar er is geen verlangen iets te creëren en dus ook geen actie. Je ontspant en voelt je tevreden. Er valt niets te doen. Het gaat om ‘er zijn’. Er is geen weerstand.

Emoties

Je bent niet in lijn met essentie. Er is weerstand. Je bent van het pad, hebt last van negatieve emoties, zit met je aandacht veel te veel in je hoofd en denkt teveel na. Je denkt na over het verleden of de toekomst. Je bent weg uit het ‘nu’. Je denkt in problemen en oplossingen maar niets lijkt tevredenheid te geven. Je hebt een lichaam dat gespannen is, misschien zelfs pijnlijk.

Leer je innerlijk kompas kennen

Je innerlijk kompas leren kennen is van groot belang in het leven. Je weet waar je zit met een onderwerp en hebt met deze kennis meer slagkracht.

Als je een volwaardig, gelukkig leven wilt leiden, dien je in contact te zijn met je authenticiteit. Van daaruit kun je alle omstandigheden beter aan en gaat de creatie van wat je wilt, stukken beter.

Omstandigheden aanvliegen vanuit weerstand en creëren vanuit losgeslagen denken voelt niet fijn en geeft niet de resultaten die je wilt.