If people knew who they are misery would not exist anymore

Als je dit filmpje bekijkt rijst daarna ogenblikkelijk de vraag: hoe kun je je bewustzijn zo beïnvloeden dat het je gezondheid gaat ondersteunen? Andersom: hoe werkt het dat mijn bewustzijn mijn gezondheid negatief beïnvloedt?

Bewustzijn

Wat is bewustzijn? Ik snapte hier jarenlang niets van! Wat ik namelijk in mijn innerlijk aantrof was een rollercoaster van gedachten. Negatieve en positieve. Een onophoudelijke stroom van gedachten waar ik moe en ook ziek van werd. Wat in die chaos is dan mijn bewustzijn?

Aandacht

Ik las in boeken: ‘Het is datgene in je dat observeert’. In mij observeerde niets. Ik was mijn gedachten. Ik viel ermee samen. Knettergek werd ik ervan. En problemen kreeg ik op mijn wil niet opgelost. Ja, soms wel. Maar ook soms niet. Hoe werkt dat in vredesnaam?

Mediteren

Het recept was mediteren. Nou, als ik ergens de pest aan had was het op een kussentje zitten niksen of mantra’s zoemen. Mij niet gezien.

Alles wat stroomt ben jij

Tot de dag dat ik ‘negativiteit hoort nu eenmaal bij het leven’ en ‘mensen zijn goed en slecht’, verwierp. Ik had schoon genoeg van die uitspraken. Ik kon er niets mee. ‘Alles wat stroomt in mij, wat liefde is, blijheid, vreugde, creativiteit, genot, dat ben ik,’ besloot ik. ‘De rest is aangeleerd en daar moet ik me van ontdoen’.

Hoe

Hoe doe ik dat? Waar te beginnen in de chaos van mijn hoofd?’ Tot de dag dat ik mezelf terug vond, schreeuwend tegen mijn zoontje. Ik kreeg een shift. Ineens kon ik in een flits de waanzin van dat moment zien: ik stond geweld te plegen tegen het wezen waar ik godsgruwelijk veel van hield en voor wie ik mijn leven zou geven.

Ik leek wel niet goed bij mijn hoofd! En dat was exact wat het is: als we volledig overruled worden door een onuitputtelijke stroom van gedachten hebben we geen contact meer met onze essentie.

Essentie

Onze essentie herkennen we aan alle momenten dat we gelukkig zijn, zomaar. Zonder reden van buitenaf. Omdat we er zijn en opgelijnd zijn. Dat betekent dat brein, mind, hart in 1 lijn liggen met elkaar: op dezelfde golflengte flowen. Als we dat ervaren zijn we gelukkig.

De mind

Het is de mind die dit natuurlijke flowen onderbreekt en torpedeert. Als de mind op eigen houtje gedachten produceert veroorzaakt het een vloedgolf van gedachten die ons heen en weer slepen van negatief naar positief en weer terug.

Je kunt checken of dit mechanisme in jou actief is.

  1. Vind je jezelf terug in probleemdenken?
  2. Maak je to do lijstjes die je vervolgens stress geven?
  3. Denk je in ‘Als ik maar..’ (dunner zou zijn, een diploma zou hebben etc)
  4. Denk je: ‘Ik moet eerst..’ (geld hebben voordat ik.., een huis vinden voordat ik..’)
  5. Hoor je jezelf deze woorden gebruiken: altijd, nooit
  6. Heb je verlangens die je al jaren hebt zonder dat die verlangens werkelijkheid worden?
  7. Heb je relatieproblemen, problemen met werk, eigenwaarde, dingen afmaken, blijft succes uit, kun je geen grenzen aangeven, ben je verslaafd aan telefoon etc?
  8. Trek jij je de mening van anderen aan?
  9. Heb je last van schuldgevoelens, onzekerheid, woede, irritatie, angsten, jaloezie, verveling, machtswellust?
  10. Besteed je teveel tijd aan jezelf uitleggen, jezelf verantwoorden, je terugtrekken, aanvallen, mopperen, klagen, je slachtoffer voelen, praten over je problemen?

De lijst is eindeloos. Alle zijn tekenen dat je onder regie draait van je op hol geslagen mind. En negatieve emoties kunnen ziekte veroorzaken.

Hoe het werkt

Uitzoeken hoe dit mechanisme werkt heeft het grootste deel van mijn leven in beslag genomen. Ik heb alles gedaan wat ik maar kon bedenken om dit raadsel op te lossen. Echt alles. Therapie, workshops, lezingen, retreats, boeken, positief proberen te denken.. Niets bracht een roadmap uit de cirkel van negatief naar positief slingeren.

Totdat ik me op de werking van het brein, met daarin de mind, stortte. Toen kreeg ik zicht op het mechanisme. Ik vond langzaam, beetje bij beetje, de weg eruit.

Geboren voor het geluk

Wij zijn mensen, bedoeld om liefde te leven, vanuit liefde ons leven te creëren. Het leven hoort een ontdekkingsreis te zijn langs alle facetten van liefde, creatie, spelen, leren, genieten, liefhebben. We zijn geboren voor het geluk. Allemaal. Als we leven vanuit onze essentie. Als we het onderscheid leren maken tussen essentie en de werking van de op hol geslagen mind.

De wereld

De wereld om ons heen is het bewijs dat ons is aangeleerd te varen op de mind. We zijn massaal verdreven  van onze essentie door de systemen waarin we leven. Chaos, onoplosbare problemen, nodeloos verdriet, conflicten, ziekte, corruptie, bedrog, oorlogen, economische puinhoop, eenzaamheid komen allen onomstotelijk voort uit het gebrek aan connectie met wie we zijn. Ik noem dat ‘gestoord’. We leven in een gestoorde wereld.

De weg eruit

Er is maar 1 manier om hier fundamenteel uit te komen: de weg naar binnen! We moeten op zoek naar het verschil in ons tussen de werking van de op hol geslagen mind en de dynamiek van essentie.

Opvoeden in een gestoorde wereld

Ik ontmoette Jan en samen worstelden en ontdekten wij het verschil tussen onze essentie en de werking van onze mind. We hebben er samen zo’n 15 jaar over gedaan om de roadmap te vinden die een eind maakt aan alle lijden. Alle puzzelstukken zijn bij elkaar gekomen.

Hoe wij deze weg hebben gevonden, met vallen en opstaan, stapje voor stapje, hebben we beschreven in het boek ‘Opvoeden in een gestoorde wereld’. Het boek gaat over onze ontdekkingsreis van met een klap wakker worden aan de wereld. We beschrijven hoe we het onderscheid leerden maken tussen essentie en de werking van de mind. En hoe we dat onze kinderen leerden in hun essentie te blijven. Klik hier voor het boek.

Van 15 jaar naar 6 maanden

Sindsdien zijn we ons blijven ontwikkelen. We hebben nu technologie waarmee we mensen op het scherm het verschil kunnen laten zien in de hersengolven van hun eigen brein tussen hun eigen essentie en de werking van hun mind.

Waar wij 15 jaar over gedaan hebben om te ontdekken en te leren toepassen, dragen we nu in zes maanden over aan hen, die het onderste uit de kan willen in hun leven. We hebben alle tools die iemand nodig heeft om dit in zes maanden te leren. Je kunt voor de rest van je leven leren vrij te zijn van ongeluk met deze praktisch toepasbare tools.

Je eigen leven creëren zoals je het wilt

Ook ontdekten wij hoe we vanuit onze essentie het leven kunnen scheppen dat we willen leven. The sky is the limit. Bewustzijn heeft ongekende, eindeloze mogelijkheden.

Als jij in harmonie met jezelf wilt leven, wat de omstandigheden ook zijn, volg ons dan en blijf op de hoogte van onze ontdekkingsreis, die ook nu nog steeds doorgaat.

Het leven een dansfeest!