Wij, van Best Brain for Business, werken op verschillende niveaus. Van handig en oppervlakkig tot diepgaand en transformerend. En alles er tussen in.

Dit blog valt in de eerste categorie. Het is handig om je brein gezond te houden. Veel dingen weet je intuïtief al maar door de dagelijkse beslommeringen vergeten we ze. Ik zet daarom een paar tips op een rij. Het zijn eenvoudige tips die je leven niet gaan transformeren maar ze zijn geinig om eens toe te passen.

Nummer 1: Lach!

Zelfs als er even niets te lachen is. Waarom zou je dat doen? Het komt nogal apart over. En echt lang werkt het niet. Maar.. je brein is jouw uitvoerend orgaan. Jouw servant. Als jij je mond en daardoor je brein, opdracht geeft te lachen, al is het een verwrongen smile, dan onderbreek je het automatisme in je neurale netwerken en dat is altijd een goede zaak. Het gaat je niet heel ver helpen als je diepgaande transformatie wilt maar het is geinig om eens toe te passen. Voel eens, met je aandacht er vol op, wat er in je gebeurt.

Nummero 2: Mediteer

De eerlijkheid gebiedt mij te melden dat ik jarenlang een pittige allergie had op dat woord. Op een kussentje een beetje zijig zitten doen terwijl de wereld in de fik stond leek mij de meest krankzinnig bezigheid allertijden. Maar inmiddels een allergie minder kan ik zeggen dat mediteren extreem belangrijk is. Als daarmee bedoeld wordt dat je je aandacht weghaalt uit het oeverloze, automatische, zinloze energie slurpende nergens toe leidende non stop denken.  Dan heb je me. Met kussentjes en duim tegen wijsvinger heb ik niks.

3. Geeuw

Serieus, he! Er zijn 40 studies die de kracht van het geeuwen en het effect ervan op het brein, verslaan. Er zijn heel veel neurologische voordelen van geeuwen.

 1. stimuleert alertheid en concentratie (‘Wat zit jij te geeuwen?’ Ja, echt niet, ik concentreer me)
 2. . activeert brein activiteit en je stofwisseling
 3. verbetert je cognitieve functioneren
 4. verbetert de snelheid van je geheugen
 5. versterkt je bewustzijn en je introspectie
 6. verlaagt je stress
 7. ontspant elk deel van je lichaam
 8. verbetert je spiercontrole
 9. versterkt je atletische vaardigheden
 10. fine-tuned je gevoel van tijd
 11. verhoogt je vermogen om empathie te voelen
 12. verhoogt plezier en sensualiteit

4. Zorg dat je sociaal verbonden blijft met anderen

Taal, verbinding met anderen en het menselijke brein evolueren samen met elkaar. Het trainen van onze communicatieve vaardigheden zorgt ervoor dat grote delen van ons brein effectief connecten met andere neurale structuren. Het hebben en onderhouden van sociale interacties boost bijvoorbeeld onze cognitieve mogelijkheden.

Nou, handige tips, nietwaar? Bruikbaar tot op zekere hoogte en zeker geinig om mee te experimenteren. Voor het betere werk, radicale veranderen en diepgaande transformaties kijk je bij ons trainingsaanbod.

Het leven een dansfeest!