Wat leren we onze kinderen voor de toekomst?

De nabije toekomst
Mensen aan de top buigen zich momenteel over de vraag van wie de biometrische gegevens van jouw lichaam (hartslag, bloeddruk, temperatuur, etc.) zijn. Behoren ze het individu of aan de onderneming die de data verzamelt? Deze vraag is absurd! Met welk recht denken enkelen te mogen heersen en beslissen over alle mensen op aarde?

Big Data en AI
Best Selling Author en Professor Yuval Noah Harari legt in 27 minuten uit hoe Big Data alles van een individu gaat onthullen. Ook zaken waar het individu zich zelf niet van bewust is zoals de biometrische gegevens van zijn mensenlichaam. Men weet straks iedere seconde van je leven waar je bent, wat je doet en hoe je je erbij voelt. En met die data zal men ingrijpen in onze persoonlijke levens. ‘Voor onze veiligheid’ als we door de algoritmen als ‘verward’ worden geclassificeerd. ‘Voor ons bestwil’ als de algoritmen vinden dat we ‘verkeerd met ons geld omgaan’. Voor het ‘voorkomen van geweld op straat’ als de algoritmen met behulp van continue videomonitoring op straat ‘verdacht gedrag’ zien. Met ‘handige tips’ die ons ‘helpen’ vitaler te leven als blijkt dat je rookt, een wijntje drinkt of te laat naar bed gaat’. Onze mail, telefoon, alles wordt continu in de gaten gehouden en beoordeeld op door vreemden vastgestelde ‘kwalificaties’ met betrekking tot ‘a good citizen’. Dit is de wereld waarin onze kinderen zullen leven, langer dan wij.

AI zou beter zijn dan de mens
Het is een wereld die wij van Best Brain niet willen. We zitten niet te wachten op een leven waarin levenloze algoritmen ons real time scannen en in ons in matches indelen om vervolgens maatregelen over ons uit te rollen. Want dat is het gevaar van AI. Wie wil er in een gerobotiseerde samenleving leven?

Er zijn mensen die beweren dat AI beter is dan de mens en in staat is alles beter te doen dan wat een mens kan. Dit is pure propaganda van hen, die AI de wereld in helpen, eraan verdienen en het gebruiken om de mens als een koe (nog verder) uit te melken. Vooral de ‘Human Resource’ industrie lijkt zich te verheugen over de ‘mogelijkheden’. Continue monitoring op het werk en in het privéleven is wat ons te wachten staat. Het gevolg zal zijn dat wij in een digitale gevangenis terechtkomen. Niets is meer privé en alles wordt beoordeeld door machines.

Een schrijnend voorbeeld hiervan dat dit reeds gaande is, is de industrie van de zorg en bejaarden. Door de huidige machtsstructuren gaat er steeds minder geld naar hen, die dat nodig hebben. Daardoor is er een chronisch tekort aan normale, menselijke aandacht ontstaan. Depressie, eenzaamheid en het achterwege blijven van normale zorg is daarvan het gevolg. De ‘oplossing’ is om bejaarden een AI apparaat te geven, dat tegen hen praat en hen opdrachten geeft. En hen continu monitort. Gegevens verzamelen over iedereen is het doel. Hebben wij niets geleerd van WOII? Toen werkte men met kaartenbaken om groeperingen binnen de bevolking op te sporen. Nu draaien computers 24/ op volle toeren en doen hetzelfde met ons, met iedereen!

Het vrijmaken van de volledige potentie van de mens
Wij, van Best Brain, protesteren hiertegen. Wij staan voor het vrijmaken van de menselijke potentie, die door dezelfde machtsstructuren is teruggebracht van volledig mens te zijn naar het zien van de mens als productiemiddel. Wij werken aan het tot bloei brengen van de menselijke potentie door alle vermogens die onderdrukt zijn, vrij te maken. Hoe we dat doen is te lezen op onze site.

Wat leren we onze kinderen voor de toekomst?
In een groepsdiscussie naar aanleiding van zijn presentatie (eveneens in Davos en hier te bekijken) wordt Harari de vraag gesteld wat we onze kinderen moeten leren om op deze toekomst voorbereid te zijn. In zijn antwoord stelt Harari dat mensen alleen nog staande kunnen blijven als ze nu de volgende 4 punten gaan aanpakken, ieder voor zichzelf:

1. to invest in mental resilience

2. to invest in the ability to face change

3. the ability to change yourself: constantly reinvent yourself

4. emotional intelligence (doe de test)

En dan stelt hij de vraag:

Hoe leren we dit?

Harari heeft het antwoord niet. Hij weet niet hoe mensen zichzelf dit kunnen aanleren. Laat staan dat hij weet hoe je het vervolgens kinderen aanleert.

Wij weten dit wel.

Train het brein

Alle vier de punten zijn functionaliteiten van het individuele brein. Het in lijn brengen van het brein met de essentie van de persoon is het werk dat gevraagd wordt en moet worden verricht. Dit is nieuw voor mensen. Een nieuwe wereld die voor ons ligt om te betreden. Wij introduceren mensen hier graag in!

Mentale weerbaarheid trainen via we oa via het tot kalmte brengen van het denken in de frontal lobes: we brengen de betagolven die daar geproduceerd worden tot rust.

Emotionele intelligentie vraagt dat het denken stil is. Dat is stap 1. Stap 2 is dat we een krachtig bewustzijn ontwikkelen van alle zintuiglijke informatie die ons lichaam afgeeft in ieder moment. Hiertoe trainen we de alphagolven in ons brein.

Het vermogen verandering onder ogen te zien zonder het te ontkennen, te negeren of er voor weg te lopen is een functionaliteit van het hele brein. Hetzelfde geldt voor het vermogen jezelf continu te veranderen, van binnenuit. Alle hersenonderdelen moeten optimaal werken en optimaal samenwerken. Hiertoe trainen we alle hersengolven in the High Performance Mind staat te gaan.

Zonder training van het brein is het bijzonder moeilijk deze kwaliteiten te trainen, zo niet onmogelijk.

Door onze training, die ondersteund wordt door een speciaal daarvoor ontwikkeld EEG dat de hoogste breinstaten die een mens kan produceren in beeld brengt, gebaseerd op meer dan 40 jaar hersengolfonderzoek, is het mogelijk deze kwaliteiten in relatief korte tijd, op te wekken.

Wij vertellen hier graag over dus nodig ons uit voor een presentatie van een uur. Neem contact met ons op voor de praktische informatie. Mobiel Eugenie 06 14 17 70 37

 

 

 

By |2018-07-09T12:08:47+00:00februari 14th, 2018|Algemeen|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.