Wat leren we onze kinderen voor de toekomst?

De nabije toekomst
Mensen aan de top buigen zich momenteel over de vraag van wie de biometrische gegevens van jouw lichaam (hartslag, bloeddruk, temperatuur, etc.) zijn. Behoren ze het individu of aan de onderneming die de data verzamelt?

Big Data en AI
Best Selling Author en Professor Yuval Noah Harari legt in 27 minuten uit hoe Big Data alles van een individu gaat onthullen. Ook zaken waar het individu zich zelf niet van bewust is zoals de biometrische gegevens van zijn mensenlichaam. Men weet straks iedere seconde van je leven waar je bent, wat je doet en hoe je je erbij voelt. Met behulp van biometrische armbanden en andere technologie verzamelt men data van elke persoon op aarde. Real time. Dit is de wereld waarin onze kinderen zullen leven, langer dan wij.

Wat leren we onze kinderen voor de toekomst?
In een groepsdiscussie naar aanleiding van zijn presentatie (eveneens in Davos en hier te bekijken) wordt Harari de vraag gesteld wat we onze kinderen moeten leren om op deze toekomst voorbereid te zijn. In zijn antwoord stelt Harari dat mensen alleen nog staande kunnen blijven als ze nu de volgende 4 punten gaan aanpakken, ieder voor zichzelf:

1. to invest in mental resilience

2. to invest in the ability to face change

3. the ability to change yourself: constantly reinvent yourself

4. emotional intelligence (doe de test)

En dan stelt hij de vraag:

Hoe leren we dit?

Harari heeft het antwoord niet. Hij weet niet hoe mensen zichzelf dit kunnen aanleren. Laat staan dat hij weet hoe je het vervolgens kinderen aanleert.

Wij weten dit wel.

Train het brein

Alle vier de punten zijn functionaliteiten van het individuele brein. Het in lijn brengen van het brein met de essentie van de persoon is het werk dat gevraagd wordt en moet worden verricht. Dit is nieuw voor mensen. Een nieuwe wereld die voor ons ligt om te betreden. Wij introduceren mensen hier graag in!

Mentale weerbaarheid trainen via we oa via het tot kalmte brengen van het denken in de frontal lobes: we brengen de betagolven die daar geproduceerd worden tot rust.

Emotionele intelligentie vraagt dat het denken stil is. Dat is stap 1. Stap 2 is dat we een krachtig bewustzijn ontwikkelen van alle zintuiglijke informatie die ons lichaam afgeeft in ieder moment. Hiertoe trainen we de alphagolven in ons brein.

Het vermogen verandering onder ogen te zien zonder het te ontkennen, te negeren of er voor weg te lopen is een functionaliteit van het hele brein. Hetzelfde geldt voor het vermogen jezelf continu te veranderen, van binnenuit. Alle hersenonderdelen moeten optimaal werken en optimaal samenwerken. Hiertoe trainen we alle hersengolven in the High Performance Mind staat te gaan.

Zonder training van het brein is het bijzonder moeilijk deze kwaliteiten te trainen, zo niet onmogelijk.

Door onze training, die ondersteund wordt door een speciaal daarvoor ontwikkeld EEG dat de hoogste breinstaten die een mens kan produceren in beeld brengt, gebaseerd op meer dan 40 jaar hersengolfonderzoek, is het mogelijk deze kwaliteiten in relatief korte tijd, op te wekken.

Wij vertellen hier graag over dus nodig ons uit voor een presentatie van een uur. Neem contact met ons op voor de praktische informatie. Mobiel Eugenie 06 14 17 70 37

 

 

 

By | 2018-03-15T12:40:57+00:00 februari 14th, 2018|Algemeen|0 Comments