Ondernemen is soms een marathon!

Afgedraaid

Vanmorgen stond ik in de sportschool en merkte hoe uitgeput ik ben. Ik kreeg de barbels niet meer fatsoenlijk omhoog. Ik had het gevoel dat aan al mijn ledematen lood hing. Niet meer vooruit te branden. Zelfs de gewichten fors verminderen hielp niet.

Ondernemen vraagt alles van je!

Ondernemen vanuit je passie vraagt alles van een mens. Zeker als de onderneming een manifestatie is van het innerlijk en ook als zodanig wordt gezien. Manifestaties in de buitenwereld zijn spiegels voor het innerlijk. Daar, waar het stroomt en flowt ga je goed; je bent aangesloten op je ware zijn. Daar, waar het moeizaam gaat, is het tijd om stil te staan. Er moet dan gekeken worden welk mindprogramma de boel torpedeert.

Innerlijk werk vraagt 25% van je energie

Dat innerlijk werk vraagt bewustzijn, programma’s onder de loep nemen en dan opruimen. Het brein wordt geherprogrammeerd; neuronencircuits worden letterlijk uitgeschakeld en nieuwe aangelegd. En omdat het brein 25% van onze levensenergie opsoupeert, is perfecte ondersteuning een vereiste. Besef dat het innerlijk werk 80% van het werk beslaat: het vraagt een forse portie energie.

Het innerlijk werk komt bovenop het gewone werk van klanten spreken, coachen en trainen, reizen, verslagen maken en netwerken. Juist de gepassioneerde ondernemer met veel talenten loopt het risico te onderschatten wat er allemaal aan energie opgehoest moet worden om het allemaal te manifesteren. Het voelt zo gewoon te gassen.

Uitputtingsverschijnselen

Ik schoot vanmorgen een marathonloper bij de sportschool aan en vroeg hem naar de uitputtingsverschijnselen als de finish is bereikt. Uitputting, nergens meer zin in, inspiratie naar -100, overgevoelig worden voor geluid en andere omgevingsinvloeden. Sommigen worden zelfs letterlijk ziek. Remedie: magnesium, eiwitten ophogen, veel water drinken en rust.

Hersteltijd

Thuis heb ik er meteen drie eieren in gekeild. Ik heb een paar uur geslapen en ben toen in een magnesiumbad gaan liggen. Ik merkte meteen verschil. Daarna een hete douche genomen en met koud water mijn cardio vascular systeem een optater verkocht. Ik heb er een paar energie boostende meditaties aan toegevoegd. De mind moet volledig tot zwijgen gebracht worden.

Ik was meteen weer up to date.

Ondernemen is soms een marathon!

Ondernemen is soms een marathon! Zorg dat je lichaam, met daarin het brein, alles krijgt wat het nodig heeft om topprestaties te kunnen leveren. Realiseer je dat je lichaam je gereedschap is!

Ben je er snel bij dan bedraagt de hersteltijd een paar uur. Neem je een loopje met je energievoorraad dan is de hersteltijd aanzienlijk langer. Leer jezelf op dit punt heel goed kennen want voor iedereen is het anders.

Magnesium badvlokken

Ik kocht mijn badvlokken bij Heelbewust.com. Als je geen bad hebt doet een voetenbad in een teil warm water ook wonderen. Een kwartier erin zitten is nodig voor het lichaam om wat het nodig heeft op te nemen. Doen! Niet wachten tot je tong op je knieën hangt. Daarvoor is ondernemen veel te leuk!

 

 

By |2018-10-14T15:15:36+00:00oktober 14th, 2018|Algemeen|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.