Kantelen maar!

Schuld

Volgens Jan Rotmans mag een mens het systeem niet de schuld geven van de chaos waarin we leven. “Als je het systeem de schuld geeft, leg je het probleem buiten jezelf. Daarmee geef je eigenlijk aan dat je nog niet klaar bent om te veranderen.”

Onschuldig individu maar wel verantwoordelijk

Wij van Best Brain, zijn het hier absoluut niet mee eens. We krijgen kromme tenen van dergelijke ongefundeerde uitspraken, met alle respect voor Jan overigens.

Ook zijn we het volstrekt oneens met de stelling dat chaos en onbehagen voorboden zijn van een geweldige wereld. Een mens in de stress kan geen welzijn scheppen. Alleen een stabiel, open en krachtig mens met een heldere koers kan dat.

Het systeem is de oorzaak

Je komt als kind onschuldig en onwetend een bestaand systeem in en weet niet beter dan dat dit is hoe de wereld werkt. Je wordt opgenomen en geconditioneerd door het systeem dat je kneedt binnen de kaders waarin het mensen laat functioneren. Het is geen gezond systeem. Daarover hoef ik niet verder uit te wijden, mag ik aannemen.

Als je als kind en volwassene daarom chaos, onbehagen en stress ervaart, dan is dat omdat het systeem waarin je leeft niet goed is afgestemd op wat kinderen en volwassenen nodig hebben.

Alleen het individu kan iets doen

Alle onrecht, chaos, onbehagen en stress zijn niet toe te wijzen aan het individu. Omdat het systeem een logge, levenloze, zichzelf in stand houdende entiteit is geworden kan echter alleen het individu iets doen, als het even kan in een groep omdat je dan krachtiger bent, aan het eigen welzijn en geluk.

Het individu dat het systeem verantwoordelijk stelt is dus een bewust en gezond individu die de vinger op de zere plek legt. Het individu is prima in staat te veranderen, als het individu de verantwoordelijkheid op kan pakken zijn eigen leven te veranderen. Daarvoor zijn bewustzijn en power noodzakelijk!

Beperkende conditioneringen

Om hier uit te komen is het nodig je te ontdoen van alle door het systeem aangeleerde, beperkende conditioneringen. Geen eenvoudige taak maar zeer goed mogelijk. De sleutel ligt in het veranderen van je gedachten over jezelf. Daarmee veranderen je emoties en kom je in je authentieke kracht. Daarna kun je wat Jan noemt, aan het kantelen slaan. Niet eerder.

Verander je brein

Verander je gedachten, verander je brein. Daarna verandert je leven. Makkelijk gezegd maar hoe doe je dat? Hier ligt de passie en de expertise van Best Brain. Wij dragen de kennis die daarvoor nodig is met een vingerknip over aan bedrijven die willen kantelen.

Workshop 100.000 vitale breinen

Ons doel voor de komende 5 jaar is 100.000 vitale breinen die kunnen kantelen. Help ons daarmee. Neem de kennis op en pas het toe.

Om naar een vitaal brein te komen zijn drie stappen nodig:

  1. Train je brein en je lichaam van stress naar ontspanning
  2. Pak de gedachten van je mind waar je last van hebt aan
  3. Geef je brein de opdracht je op een bepaalde manier te voelen (flow, creativiteit, vrolijkheid etc)

Nodig ons uit voor een interactieve workshop van maximaal twee uur waarin we de basiskennis en -vaardigheden van stap 1 overdragen zodat je meteen aan de slag kunt. Op individueel en op teamniveau. Alleen kom je ver, samen ga je sneller.

Neem contact met ons op.

By |2018-12-15T14:25:09+00:00december 15th, 2018|Algemeen|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.