De vreugde van het leven

Als klein kind kende ik de vreugde van het leven. Ik en het leven vielen volledig samen. Daardoor was het leven een feest. Een dansfeest. Ik was vervuld van vreugde. We zijn op aarde om die vreugde te zijn en tot uitdrukking te brengen. Er is geen enkele andere reden.

De vreugde van het leven zijn betekent genieten, moeiteloos creëren, spelen, ervaringen opdoen en vanzelf van binnenuit op een natuurlijke manier veranderen. Moeiteloos van de ene seconde in de andere gaan. Zorgeloosheid. Vertrouwen als  vanzelfsprekendheid.

Uiteraard maakte ik dingen mee die pijn deden. Mijn cavia overleed. Ik viel regelmatig mijn knie kapot. Ik was soms ziek. Ik had ruzie met mijn zusjes. Noem maar op. Hier door heen gaan was een kwestie van fiks huilen en als ik uitgehuild was nam de vreugde van het leven weer bezit van me.

De afbeelding hieronder geeft een flowend brein weer. Het denken volgt essentie en er is een continu contact met de eigen authenticiteit.

Langzaam keerde het tij. Ik verloor het contact met mijn essentie.

Op volwassen leeftijd zag mijn breinstaat er steeds meer zo uit als in onderstaande afbeelding. Het denken was in overdrive geraakt. Ik was een denkmachine geworden. Contact met essentie was overschreven door non stop denken. Daardoor voelde ik me ongelukkig en leeg. Was vaak de weg kwijt. Werkte als een paard maar kon niet vinden waar ik naar zocht: diepe rust, tevredenheid, vertrouwen.

Als een mens begint de regels van anderen over te nemen als waarheid wordt door dat geloof het eigen diepe weten overschreven.

Door die overname van wat onecht is, verandert het brein. Van een authentieke staat van flow waarin berichten van het eigen weten moeiteloos worden doorgegeven aan het denken, verandert het in een brein dat het weten niet langer zuiver doorgeeft. Het buiten jezelf gaan zoeken van geluk is daar een gevolg van. En buiten jezelf is dat geluk niet te vinden.

In de eerste afbeelding zijn de hersengolven naar binnen gericht. In de tweede afbeelding is het denken op de buitenwereld gericht. Gelukkig zijn is geen keuze als je brein niet meer je ware aard reflecteert.

Het is dan ook niet zo gek dat mijn drive werd mijzelf terug te vinden toen ik deze dynamiek begreep.

Het terug vinden van jezelf betekent werken aan twee facetten van menszijn: het weer op orde krijgen van het brein en het werken aan de overtuigingen. Deze gaan hand in hand.

Door het brein terug te trainen in zijn authentieke staat ga je je meteen beter voelen. Het onderzoeken van de overtuigingen op waarachtigheid is een proces dat tegelijkertijd plaatsvindt en bevrijdt.

Ook het terugkeren naar je ware staat van zijn is de vreugde van het leven. Alsof je te kleine schoenen uittrekt. Eindelijk weer vrij ademen.

Zelf je brein resetten door te werken met hersengolven is voor veel mensen nieuw. We vertellen er graag over dus nodig ons vooral uit.

Eugenie 06 14 17 70 37

 

By |2018-05-07T21:16:45+00:00mei 7th, 2018|Algemeen|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.