De advocatenserie ‘Zuidas’ bezien vanuit onze breinwerking

Vanaf 1 april zendt de NPO de 8 delige serie ‘Zuidas’ uit van 21.15 tot 22.05.

We gaan de serie bekijken vanuit ons vak en gaan kijken of we er mooi studiemateriaal van kunnen maken waar we allen van kunnen leren.

We zouden dit ook met andere series kunnen doen maar daar viel onze aandacht niet op. De Zuidas is voor ons een fascinerend uiterst boeiend onderdeel van onze maatschappij, bezien vanuit ons vak.

We vinden de Zuidas fascinerend omdat een hoge intelligentie zich er mengt met snelheid van denken, probleemoplossend vermogen, creatief out of the box denken, excellent vakmanschap en het bewegen langs en waarschijnlijk ook over de grenzen van het maatschappelijk geachte toelaatbare.

Deze doelgroep geeft ons allen een rijk inzicht in de werking van de mind, de werking van ons brein in combinatie met wie we werkelijk zijn en het vrijmaken van onze authenticiteit.

We verwachten veel te zien en daardoor te kunnen uitleggen over de verschillende bewustzijnsstadia die een mens doorloopt en tot uitdrukking brengt. We gaan vast en zeker van alles zien rondom belangrijke onderwerpen als stress, werkdruk, hiërarchie, de wil om te winnen, verwachtingen, zelfbeeld, gezichtsverlies, rijkdom en succes. Zaken waar ieder mens mee te maken heeft. Maar dan op topniveau.

We verwachten ook de krachtige verbindingen onder dit alles te gaan zien die mensen leggen binnen dergelijke organisaties waardoor ze zich een familie voelen, tot elkaar aangetrokken tot en met veroordeeld. Loyaliteit en gemeenschapszin.

Voor ons is dit een uitdagende challenge om feedback te geven op wat we te zien krijgen, vanuit de werking van de mind en de dynamiek van het brein. We beseffen uiteraard dat het om een tv serie gaat.

Het is voor het eerst dat we dit doen dus we kijken er naar uit. En misschien moeten we vaststellen dat we niet verder komen dan gissen.

Veroordelen doen we niet want dat zou getuigen van een fixed mind houding en die hebben we niet. Veroordelen is typisch een truc van de mind en die stopt het leren.

We gaan de serie bekijken vanuit de onderwerpen die we ook tijdens ons event van 14 april gaan onderzoeken:

Hoe veroorzaakt het brein stress?
Hoe ontstaat de slinger tussen positief en negatief denken?
Gek worden van het non stop denken.
Hoe bouwt het brein het zelfbeeld (en waarom is dat meestal negatief)?

We keep you posted!

 

By |2018-03-18T20:40:49+00:00maart 18th, 2018|Advocatuur, Algemeen|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.